Woensdag 10 november is door heel Nederland de Dag van de mantelzorg gevierd. Door het hele land zijn mantelzorgers op verschillende manieren in het zonnetje gezet. Vanuit Markant hebben we ook dit jaar onze bijdrage kunnen leveren. Zo waren we onder meer actief in stadsdeel Zuidoost, waar we zélf in de spotlights werden gezet door de uitreiking van een fantastische award. 

Driegangenmenu
Dit jaar konden mantelzorgers in Zuidoost een experiencebox met daarin onder andere een driegangenmaaltijd ophalen bij het CEC gebouw. Markant was ook aanwezig om boxen uit te reiken en de mantelzorgers te spreken.

Coördinator Informele Respijtzorg Wieke:
‘Wij waarderen het werk dat de mantelzorgers doen voor hun naasten enorm en vinden het ook heel belangrijk dat zij in het zonnetje worden gezet op de dag van de mantelzorg. Het is fijn om de blije gezichten te zien en mantelzorgers even te spreken op een dag als vandaag’, aldus Wieke.

Verrassing
Behalve dat we als Markant ons best hebben gedaan om onze mantelzorgers in het zonnetje te zetten zijn ook wij blij verrast op deze dag. Zo kreeg Wieke door Veronica van der Kamp van GAM TV een award uitgereikt voor “meest gewaardeerde mantelzorgorganisatie van Zuidoost in 2021′. De tweede keer maar liefst.

Wieke: ‘Het is een eer dat mantelzorgers ons wederom hebben gekozen voor deze award.  Geweldig, ik ben er stil van’.

We zijn er inderdaad heel stil van. Langs deze weg willen we alle mantelzorgers bedanken voor hun aanwezigheid en  voor de nominatie.