De ramadan gaat bijna van start. Woensdag 22 of donderdag 23 maart begint de vastenmaand ramadan. Ramadan is de negende maand uit de islamitische kalender waarin moslims over de hele wereld 29 of 30 dagen vasten. Dit betekent dat er van zonsopgang tot zonsondergang, onder andere, niet wordt gegeten, gedronken en gerookt mag worden. 

Een maand van bezinning  
Het vasten behoort tot een van de plichten waar moslims zich aan horen te houden. Iedereen die gezond is en het fysiek aan kan doet mee. Jonge kinderen, zwangeren, ouderen en zieken zijn uitgesloten. Ramadan is een maand van bezinning. Een maand van fysieke en mentale reiniging, zelfdiscipline en teruggaan naar de basis. Naar de kern van jezelf. Wat doet er echt toe? Het is een maand waarin je in reine komt met jezelf.   
 
Mindfulness 
Naast het vasten gaan alledaagse taken gewoon door. Hoe blijf je dan nog goed voor jezelf zorgen? Kom je nog aan jezelf toe? Omdat wij het belangrijk vinden dat mantelzorgers ook tijdens het vasten even tot zichzelf kunnen komen, bieden wij tijdens de ramadan een aantal (gratis) mindfulness trainingen aan. Een uurtje ontspanning, aandacht en focus voor het hier en nu & rust in het hoofd. Gewoon thuis, via ZOOM. Start je dag bewust en ontspannen.  

Data
In onze agenda zie je alle data terug waarin je mee kunt doen. Voor de maand ramadan zijn dat:
21 maart van 10-11 uur
28 maart van 10-11 uur
04 april van 10-11 uur 
11 april van 10-11 uur 
25 april van 10-11 uur 
 
Wij wensen iedereen die eraan meedoet een fijne en ontspannen ramadan toe! Ramadan moubarak.