Meer dan 800 Amsterdammers hebben meegedaan aan de kaartenactie ‘Bedank uw mantelzorger’ in 2018. Zij hebben hun mantelzorger bedankt met een persoonlijke boodschap en een VVV-bon. Er zijn 100 kaarten meer verstuurd dan vorig jaar. De actie liep van mei tot september 2018.

De mantelzorger ontvangt per post een persoonlijke boodschap van degene voor wie hij zorgt én een VVV-bon. De actie vond dit jaar voor de tweede maal plaats en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.

Waardering kan overbelasting bij mantelzorgers voorkomen
Markant helpt mantelzorgers om de zorg vol te houden. We vinden het belangrijk dat mantelzorgers de balans en regie over het leven behouden zodat zij het zorgen voor een ander blijven volhouden. Markant weet ook dat een bedankje van een verzorgde voor een mantelzorger veel kan betekenen. Het blijkt zelfs dat het waarderen van mantelzorgers kan bijdragen aan het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers. Hanneke de Boer, van Markant: “Gelukkig voelen mantelzorgers zich meestal gewaardeerd. Toch kan een bedankje van degene die zorg ontvangt veel betekenen en nieuwe energie geven. Het uitspreken van waardering kan écht een oppepper voor de mantelzorger zijn.”