Bent u op zoek naar de balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor uzelf? Wilt u begrijpen wat stress met u kan doen? En wilt u oefeningen leren waarmee uw stress minder kan worden? 

Stoelyoga voor mantelzorgersIk ben Mickey Oudkerk Pool. Markant heeft mij regelmatig geholpen om verlichting te brengen in het mantelzorgproces. Sinds 2016 zorg ik een groot deel van mijn tijd voor mijn moeder. Zij is aan haar hele linkerkant verlamd door een herseninfarct. Daarnaast geef ik yoga en stoelyoga aan volwassenen. Het regelmatig beoefenen van yoga zorgt dat de fysieke en mentale conditie op peil blijft. Dat voelt prettig, het geeft een bepaalde ruststabiliteit en ontspanning. 

Yoga heeft mij een ruimere kijk op dagelijkse beslommeringen gegeven waardoor ik makkelijker kan accepteren dat het leven is zoals het is. Het is voor mij een eer dat ik yogalessen op de stoel mag geven aan de mantelzorgers die verbonden zijn aan Markant.

Afgelopen weken heb ik elke zondagochtend zelf online lessen gevolgd bij een collega. Na die lessen voel ik mij altijd als herboren. Wat ik hoop is dat ik mensen mee kan nemen in de wereld van de stoelyoga. Want ook al is het anders dan yoga op de mat, het voelt na de les even lekker.

Sinds 2015 zijn mijn stoelyoga lessen goed gevuld. Na de les zie ik meestal blije gezichten omdat de mensen zich dan heerlijk rustig en ontspannen voelen. Daar doe ik het voor. Deze lessen zou ik daarom dolgraag met andere mantelzorgers willen delen.

Voor wie
Mantelzorgers uit Amsterdam Centrum, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost

Wanneer
Maandag middag van 15:00 tot 16:00 uur
21 en 28 juni, 5, 12 en 19 juli

Woensdag ochtend van 10:00 tot 11:00 uur
23 en 30 juni, 7, 14 en 21 juli

Zondag ochtend van 10:00 tot 11:00 uur
27 juni, 4, 11, 18 en 25 juli 

Via Zoom.

Wat heeft u nodig

  • Een goede netwerkverbinding met internet of wifi
  • Een computer/laptop/tablet met camera (ook wel webcam genoemd) en geluid
  • Het is prettig een kop telefoon te gebruiken om mensen goed te verstaan, maar is niet noodzakelijk
  • Oefen ruim voor de bijeenkomst met Zoom, door dit vast te downloaden en uit te proberen via de testmeeting

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden bel 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org, o.v.v. workshop ‘Stoelyoga’ met de datum waarop u mee wilt doen. Na aanmelding ontvangt u een instructie.

Meer informatie
Meer over Mickey kunt u vinden op: https://yogamix.nl/wie/
Hopelijk zie ik u bij de stoelyogalessen die ik speciaal voor Markant ga geven.

Namasté 💚 🙏🏻 💚