Op zaterdag 2 maart hebben coördinatoren Nicole Stoffelen en Yolande Rijnders van Markant een VrijwilligerPlus-training verzorgd in woonzorgcentrum Ottho Heldering. Onder begeleiding van participatiecoach Saida Ziani, zijn tien nieuwe vrijwilligers getraind in ‘communicatie en dementie’ en hebben de vrijwilligers tips & tricks gekregen voor het omgaan met mensen met dementie.

Een prachtige dag waar kennis is gemaakt met een diverse groep mensen. Van beleidsmedewerker tot aan student, allemaal met de wil om iets extra´s te doen als VrijwilligerPlus. De bakker naast ons heeft een heerlijk lunch verzorgd waarna alle deelnemers een certificaat hebben ontvangen.

De VrijwilligerPlus zullen ingezet worden op verschillende afdelingen van Woonzorgcentrum Ottho Heldering.

Een VrijwilligerPlus is iemand die maatje wordt van een bewoner met dementie of een bewoner met een zware lichamelijke beperking.
De vrijwilliger gaat samen met de bewoner activiteiten doen die aansluiten bij de beleving van de bewoner. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld samen wandelen in het park, luisteren naar muziek of koffie drinken. Dit gebeurt altijd in goed overleg met de familie en zorgteam. In ieder geval is de inzet één op één.

Namens Woonzorgcentrum Ottho Heldering hartelijk welkom en heel veel plezier met onze bewoners.

 

geschreven door: Selhayani