Zeven (ex-)mantelzorgers in Zuidoost kregen tijdens de Dag van de Mantelzorg het certificaat Mantelzorgambassadeur uitgereikt. Zij volgden 3 maanden lang een intensieve training. Docenten en organisatoren Karine Klappe van Stichting Samen Wonen Samen Leven en Melissa Wolf van Markant zijn trots op de nieuwe mantelzorgambassadeurs.

Melissa Wolf: “De cursisten hebben hard gewerkt. De nieuwe ambassadeurs kunnen straks binnen de zelforganisatie voor wie zij als vrijwilliger actief zijn, aan de slag met het opzetten van activiteiten voor mantelzorgers in hun eigen wijk of buurt.

Bijvoorbeeld lotgenotencontact en voorlichting over de ondersteuningsmogelijkheden die er voor mantelzorgers zijn. Zij houden zich kortom bezig met het samenbrengen, ondersteunen en doorverwijzen van mantelzorgers en helpen via voorlichting en presentaties aan professionals mee de zichtbaarheid van mantelzorgers te vergroten. Dat is een belangrijke taak want de juiste hulp vragen en geven is alleen mogelijk als men elkaar weet te vinden .”