Maar liefst zes nieuwe vrijwilligers hebben de basistraining voor Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) afgerond. Zij kunnen worden ingezet bij mensen in hun laatste levensfase.

“Het is een diverse groep van vrijwilligers. De leeftijd varieert van 28 tot 85 jaar. Ze zijn heel enthousiast en staan te popelen om ingezet te worden. Een paar vrijwilligers zijn al ingezet en hebben hun kennis in de praktijk kunnen brengen. Ze willen graag iets voor iemand betekenen en kunnen goed luisteren. Wij hebben er vertrouwen in,” vertelt Marianne Hageman, coördinator vrijwilligers VPTZ. 

De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase extra steun en aandacht, thuis of in een verpleeghuis. Vaak willen mensen de laatste levensfase doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving. Ook al is er veel professionele hulp mogelijk, vaak is er meer ondersteuning nodig. Onze vrijwilligers kunnen deze ondersteuning bieden. Door samen te praten of juist door stil aanwezig te zijn. Soms is het nog mogelijk om samen iets leuks te doen. De aanwezigheid van een vrijwilliger is vaak ook een steun voor de mantelzorger. Deze kan de zorg dan heel even loslaten.  

Vraag nu een vrijwilliger aan!
Wilt u een vrijwilliger aanvragen of meer informatie? Neem contact op met VPTZ via 020 886 88 00 of mail naar vptzamsterdam@markant.org