Op vrijdag 17 juni start er weer een basistraining voor vrijwilligers die zich willen inzetten in de palliatieve terminale zorg. De training start vrijdag 17 juni en omvat 3 cursusdagen op opeenvolgende vrijdagen.

Als Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) biedt u mensen in de laatste levensfase extra steun en aandacht. Dan kan thuis zijn of in een verpleeghuis of hospice. Vaak willen mensen de laatste levensfase doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving. Daarbij is vaak meer ondersteuning nodig dan alleen de professionele zorg. Als vptz-vrijwilliger kunt u deze ondersteuning bieden. Door samen te praten of juist door stil aanwezig te zijn. Soms is het nog mogelijk om samen iets leuks te doen. Als vptz-vrijwilliger geeft u praktische zorg zoals familie, vrienden of buren die kunnen geven: aanwezig zijn, gezelschap houden of samen een activiteit ondernemen. U hoeft geen medische, verpleegkundige of huishoudelijke taken uit te voeren. De aanwezigheid van een vrijwilliger is vaak ook een steun voor de mantelzorger, die de zorg dan heel even kan loslaten.

Voordat u als vrijwilliger vptz ingezet kan worden, volgt u deze intensieve basistraining. U wordt ingezet in moeilijke en verdrietige situaties. In de training leert u hoe u daarmee kunt omgaan. Voorafgaand aan de training vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats, om te bespreken of dit vrijwilligerswerk voor u geschikt is.

De trainingsdagen zijn 17 juni, 24 juni en 1 juli van 10.00 tot 16.00 uur op een locatie in Amsterdam Centrum.

Naar het aanmeldformulier