Onmisbare zorgkracht
Wie zou jij in het zonnetje willen zetten? Die lieve buur die nu boodschappen voor je haalt, die vriendin die er altijd voor je is? Die fijne schoonzoon die voor kookt, of die oudere meneer die al jaren liefdevol voor zijn partner zorg? Wie is jouw ZorgHART?

De corona-crisis maakt zichtbaar wat er al was: in Amsterdam Oost kijken we naar elkaar om. Soms een tijdje, soms jaren achtereen. Van jong tot oud, dat doen we gewoon. Niemand blijft achter. We trekken aan de bel als het niet goed gaat. Zorg begint in je naaste omgeving. Alle ZorgHARTEN samen zijn een onmisbare zorgkracht in Oost. Met Operatie ZorgHART willen we die vaak ongeziene maar cruciale krachten samen zichtbaar maken.

Foto expositie
Operatie ZorgHART verzamelt foto’s van en quotes over zo veel mogelijk ZorgHARTEN en maakt daar een foto expositie van. Deze expositie toert in het najaar door alle wijken van Amsterdam Oost, met gezellige en informatieve bijeenkomsten. Zo zet Operatie ZorgHART alle ZorgHARTEN en de zorgkracht van Oost in de schijnwerpers!

Jouw ZorgHART aanmelden?
Welk ZorgHART wil jij op deze expo zien? En heb je een bijzonder verhaal over jouw ZorgHART? Maak in één zin duidelijk waarom hij/zij jouw ZorgHART is. En stuur een foto mee van jouw ZorgHART! Deel het met ons. De mooiste verhalen leggen we vast in speciale fotoportretten gemaakt door fotografen Ruud Gort en Noud Verhave.

In de maanden mei, juni en juli kun je jouw ZorgHART aanmelden. Dat kan via:
1) via de website www.operatiezorghart.nl
2) postkaarten die door Oost worden verspreid en
3) de verschillende activiteiten die op straat plaatsvinden met informatie over Operatie ZorgHART, gezelligheid en livemuziek. Kijk daarvoor uit naar de KARIMabri, een elektrisch karretje dat met grote posters van Operatie ZorgHART door Oost rijdt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.operatiezorghart.nl of op de Facebookpagina ‘OperatieZorghart’

Over de initiatiefnemers
Operatie ZorgHART is een initiatief van het Platform Informele Zorg Amsterdam Oost, een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor de buurt en haar bewoners, in samenwerking met kunstenaarscollectief Moving Arts Project, zij maken cultuurproject vanuit het hart van de wijk.

Platform Informele Zorg Oost bestaat uit Buurthulp Oost, Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied, Burennetwerk, Humanitas, Dynamo, Civic, Markant, HvA BOOT, Assadaaka Community, Stichting Prisma, Alliantie Wijkzorg Oost, De Regenboog Groep, ViiA.

Voor meer informatie over het Platform Informele Zorg Oost kijk op www.platforminformelezorgoost.nl

Met veel dank aan: Stadsdeel Amsterdam Oost, Hollands Lof, RCOAK, Alliantie Wijkzorg Oost