Heb jij opgroeiende kinderen en heeft je partner een langdurige ziekte? Wil jij je ervaringen delen en andere ouders herkenning bieden? Werk dan mee aan de podcast Niet alleen ziek. 

In Nederland hebben zo’n 8 miljoen mensen een chronische ziekte zoals MS, reuma, astma, suikerziekte of kanker. Onder hen zijn ook veel vaders of moeders. Maar over de impact van vermoeidheid, onzekerheid en onvoorspelbaarheid op de verschillende gezinsleden hoor je weinig.

Het project Niet alleen ziek wil deze verhalen zichtbaar maken. Dat doen ze onder andere door het maken van een podcast met ervaringen van partners.

Partners krijgen in de medische wereld en ook daarbuiten weinig aandacht terwijl er veel speelt. Tijdens voorbereidende gesprekken horen we dat partner zichzelf als alleenstaande ouder zien, maar dan wel één met extra zorgen over de partner en de kinderen. Wat betekent de ziekte voor hen? Regelmatig zitten partners in een emotionele achtbaan. Ook hebben zij opvoedvragen en dilemma’s. Wat vertel je wel en niet aan de kinderen? Hoe kun je je kinderen zo normaal mogelijk grootbrengen als er een acute situaties optreedt? Hoe stel je hen weer gerust zodat zij gewoon naar school kunnen? Hoe ga je ermee om dat je partner door de ziekte dan weer wel en dan  weer niet actief kan bijdragen aan het opvoeden. Hoe hou je alle ballen in de lucht, vraag je hulp en neem je ook nog tijd voor jezelf?

Herken je dit of zijn er nog andere dingen die wilt vertellen? Deel jouw verhaal.

De podcast wordt gemaakt door journalist Maarten Dallinga. Hij zal bij jou thuis langskomen voor een gesprek dat ongeveer een uur duurt. Eerder heeft hij al met vaders en moeders met een langdurige ziekte gesproken.

Wil je meer weten?
Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Margreth Hoek:
nietalleenziek@stichtingbmp.nl
06 1410 2067

De podcast Niet alleen ziek met verhalen van vaders en moeders met een langdurige ziekte is te beluisteren via www.stichtingbmp.nl en podcastapps als Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en Stitcher.

Het project Niet alleen ziek is een initiatief van stichting BMP en wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente Utrecht, Stichting Steunfonds Pro Juventute, SGS fonds, Fie van der Hoop en SOD fonds en Oranje Fonds.