Voor de nieuwe documentaire: ‘Moeder aan de lijn’, die in het voorjaar van 2018 wordt uitgezonden op NPO 2, is regisseur Nelleke Koop op zoek naar een dochter die zorgt voor haar moeder.

Nelleke Koop: “In de documentaire wordt een aantal dochters gevolgd die voor hun moeder zorgen. De verzuchting ‘Het is toch mijn moeder’ geeft aan hoe diep de verantwoordelijkheid voelt tot je moeder. Maar is er ook een grens?

Ik heb reeds een aantal dochters gevonden die meewerken aan de film. Maar ik zoek nog naar een specifiek verhaal: Wanneer een dochter voor haar moeder zorgt, ondanks dat het onderlinge contact gespannen is. Bijvoorbeeld omdat de dochter de aandacht van haar moeder vroeger heeft gemist.
Het zou geweldig zijn je te spreken wanneer jij je hierin herkent. Of mocht je iemand kennen in deze situatie, dat je ons met elkaar in contact brengt.

De film maak ik samen met omroep Human voor NPO2. Ik hecht er aan te vertellen dat ik niet gelijk met een camera op de stoep sta, maar eerst in gesprek ga en iemand wil leren kennen.”

Contact
Voor vragen of informatie, schroom niet contact met mij op te nemen.
Nelleke Koop, regisseur
T:  06 48 69 26 89,
E:  nellekekoop@gmail.com
www.nellekekoop.nl

Producent: New Amsterdam Film Company Newams.com