Markant organiseert voorlichtingsbijeenkomsten over respijtzorg voor professionals. We bespreken dan welke vormen van respijt er zijn. En vooral hoe je de stap naar ondersteuning kunt verkleinen. Professionals geven aan dat het lastig is om zorgvragers en mantelzorgers ‘over de drempel’ te helpen. Hoe kan je dat doen?

Een goed voorbeeld is de koffieochtend bij de Kastanjehof. Daar organiseren ze, sinds kort, iedere dinsdag een koffieochtend. Anick Russchenberg zit dan in de buurtkamer klaar met koffie en koek om buurtbewoners te verwelkomen. Het doel van de ochtenden is om een ontmoetingsplek voor de buurt te zijn.

Anick vertelt: “Vorige week kwam een ambulant begeleider van Cordaan samen met haar cliënt, een Marokkaanse vrouw naar de koffieochtend. Zij hadden al langer het idee om naar de dagbesteding in de Kastanjehof, ‘de Salon’ te gaan. Nu lukte het door eerst samen koffie te drinken in de buurtkamer. Na de koffie zijn we samen even in de ruimte van de Salon gaan kijken. Omdat mevrouw de omgeving nog wel kende vanuit het verleden hebben we afgesproken dat zij een week later een ochtend mee zou doen. Die ochtend is goed bevallen! We hebben veel Marokkaanse vrouwen op de groep, mevrouw vond het heel gezellig!”

Tip:
26 november zijn we met de bijeenkomst
Aanbod en inzet van respijtzorg
te gast bij de Kastanjehof.
Meld u nu aan: info@markant.org , 020 886 88 00

Heeft u ook een goed voorbeeld voor ‘Over de drempel’?
Mail naar Thea: tstomphorst@markant.org