Dat ieder leven eindigt, is de enige zekerheid die we hebben. Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met de dood, van dichtbij of van verder weg. Toch vinden we het lastig om hierover te praten.  Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen (NPZA) organiseert een poëziewedstrijd voor jongvolwassenen om levensbedreigend ziek of kwetsbaar zijn, rouwen en doodgaan bespreekbaar te  maken. Ben je tussen de 20 en 35 jaar? Stuur dan je gedicht in vóór 10 mei 2021 en maak kans op het ontvangen van een kunstwerk dat is geïnspireerd op jouw gedicht!

De dood hoort bij het leven

Amsterdammers en Diemenaren zijn niet op hun mondje gevallen, maar op het moment dat de dood om de hoek komt kijken, staan we met onze mond vol tanden. Als het gaat om ongeneeslijk ziek zijn, rouwen of doodgaan, vinden we het lastig om ons te uiten, onze vrienden te steunen met hun verlies of onze eigen behoeften kenbaar te maken.

Met deze poëziewedstrijd wil het NPZA laten zien dat de dood gewoon is. Het met elkaar hebben over de dood kan moeilijk en confronterend zijn. De tijd naar het einde van het leven kan ook mooie en intense ervaringen brengen. Poëzie kan  moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Poëzie is vrij te interpreteren en verbindt. Doe daarom mee met de Pal live poëziewedstrijd en stuur jouw gedicht in!

Zo doe je dat

Jury Pal live poëziewedstrijd
Belle Barendregt, Marianne Hageman en Joris van Casteren vormen samen de jury.

Ga naar onze website. Hier vind je alle informatie over de deelname. Stuur je gedicht vóór 10 mei 2021 in via het formulier op de website.

Op maandag 24 mei, tweede Pinksterdag en de Nationale dag van Aandacht voor Sterven, maakt de jury de drie winnaars bekend.

Wat kan je winnen?

Een kunstenaar zal van elk winnend gedicht een kunstwerk maken. Wat dat precies gaat worden, is nog een verrassing. Daarnaast maakt de jury een selectie van de ingestuurde gedichten die worden samengevoegd in een digitale poëziebundel.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen? Kijk dan voor meer informatie op onze website of stuur een e-mail naar poezie@pallive.nl.
Check voor meer informatie onze website en Instagram voor de laatste updates.