Vanaf maandag 1 augustus worden alle ritten van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in Amsterdam uitgevoerd door RMC. Vooral voor mensen in Weesp is dat een verandering, want zij vallen nu onder het AOV van Amsterdam.

In Weesp werd het aanvullend vervoer verzorgd door Regiotaxi. Maar nu Weesp onder Amsterdam valt, gaat RMC ook voor Weesp de ritten verzorgen. Ook Transvision is na 1 augustus geen vervoerder meer voor het aanvullend openbaar vervoer. Voor ritten buiten de regio Amsterdam blijft Valys de vervoerder.

Kennismaken met RMC

Ben je (nog) niet bekend met RMC en heb je vragen of maak je je ergens druk om? Vraag dan een persoonlijk kennismakingsgesprek aan via de klantenservice van RMC: 020 – 890 00 00 en kies optie 4 in het menu.

Rit boeken

Je kunt een AOV-rit bij RMC boeken tussen 06.00 uur in de ochtend tot 01.00 uur in de nacht. Boeken moet wel minstens 1 uur van te voren. Beter is, om de te boeken zodra bekend is wanneer je de rit wilt maken.

Dat kan via de telefoon: 020 – 890 0000
Online via de website: website RMC
Of via de ‘Mijn AOV’-app die je op je mobiele telefoon installeert.

Deel je ervaring

Cliëntenbelang Amsterdam verzamelt alle ervaringen met de nieuwe vervoerder. Heb je een positieve of negatieve ervaring, dan kun je dat mailen naar toegankelijk@clientenbelangamsterdam.nl. Heb je een klacht over het RMC, dan is het wel de bedoeling dat je die bij hen neerlegt, met een kopie aan Cliëntenbelang Amsterdam.

Aanvragen AOV

Heb je nog geen pas voor aanvullend openbaar vervoer en kun je vanwege een beperking niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer? Lees hier de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een AOV-pas. Een aanvraag doe je bij de WMO-helpdesk, tel 0800-0643 of ga langs bij het Sociaal Loket.