Van 30 juli tot en met 7 augustus vindt Pride Amsterdam plaats. Binnen het thema ‘My gender, my pride’ worden tal van activiteiten georganiseerd. Ook speciaal voor lhbtqia+-ouderen. Denk bijvoorbeeld aan roze high-teas, (drag) bingo’s, zumba, boekenclubs en lezingen.

Iedereen kent natuurlijk de Pride Walk en de Canal Parade. Maar er zijn meer dan 300 grote en kleine activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Op de website van Pride Amsterdam is de agenda met activiteiten per doelgroep te vinden. Hier kun je eveneens opzoeken of evenementen toegankelijk zijn voor mindervaliden.

Veel woonzorgcentra organiseren deze week activiteiten voor hun bewoners en buurtbewoners. Kijk in onze agenda voor een overzicht van woonzorgcentra waar activiteiten zijn. Ook Senior Pride 2022 heeft een agenda met activiteiten voor 50+ en activiteiten in woonzorgcentra.

Hele jaar door Roze activiteiten

Overigens hoef je niet op de Pride week te wachten om deel te nemen aan lhbtqia+-activiteiten en dagbesteding voor ouderen en/of zorgvragers en hun mantelzorgers. Op de Oudroze Agenda kun je activiteiten vinden die het hele jaar door worden georganiseerd. Bijvoorbeeld de middagen bij Café Oké, speciaal voor lhbtqia+’ers met LVB, of bij AutiRoze, een café voor lhbtqia+’ers met autisme.

Voor het volledige aanbod binnen Amsterdam, en om inspirerende verhalen te lezen van lhbtqia+-ambassadeurs, zie senior pride nieuws 2022.

Roze dagbesteding

Sinds 25 mei jl. biedt Cordaan een speciaal roze-dagbestedingsprogramma aan bij verschillende woonzorglocaties in Amsterdam. Cordaan is net als Markant in het bezit van het Roze Loper-keurmerk. Dit betekent dat beide organisaties zich hard maken voor sociale acceptatie van seksuele diversiteit.

Silent disco op 20 augustus

Heb je na de Pride Amsterdam week de smaak goed te pakken gekregen? Dan is de Silent Disco op zaterdag 20 augustus misschien iets voor je! Kom je meedansen? De organisatie is in handen van Markant en Grey Pride Amsterdam-Zuid.

Zie onze agenda voor meer informatie en aanmelden.