Interactief theater voor professionals in zorg, welzijn en onderwijs

Op woensdag 10 november organiseren Markant en DOCK een bijeenkomst in huis van de wijk de Meeuw. U krijgt inzicht in de problematiek van jonge mantelzorgers, én handvatten voor uw eigen opstelling in het contact met jonge mantelzorgers. U bent van harte welkom!

We beginnen de bijeenkomst met interactief theater. Amsterdamse jongeren van de forumtheatergroep van Strijders spelen scènes uit het leven van een jonge mantelzorger. De scènes zijn geïnspireerd op de eigen ervaringen van jongeren uit de groep. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te denken over mogelijke oplossingen: wat zou deze jonge mantelzorger kunnen helpen? En wat kunnen wij als professionals doen om onze voelsprieten uit te reiken?

Interactie
Bij Forumtheater participeert het publiek actief waardoor de groep zich bewust wordt van dergelijke maatschappelijke thema’s. Het activeert mensen om invloed uit te oefenen op situaties als deze. DOCK streeft ernaar om taboes/ maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en hecht daarom veel waarde aan het nabespreken van de voorstelling met het publiek. Het laatste deel van de bijeenkomst staat in teken van een korte borrel gepland voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Praktische informatie
Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 november, van 14.30 uur tot 17.30 uur in het huis van de wijk de Meeuw, Motorwal 300, 1021 PH, Amsterdam. Deelname is gratis en een corona toegangsbewijs is niet verplicht. In verband met het beperkte aantal plaatsen, is vooraf aanmelden wel verplicht. Dit kan op: strijders-amsterdam@dock.nl