In een interview met Vilans vertelt Tessa Rademaker, projectcoördinator jonge mantelzorgers van Markant, hoe belangrijk het signaleren door omstanders is.

“We weten momenteel dat jongeren er zelf niet snel over beginnen”, vertelt Tessa Rademaker van Markant, centrum voor mantelzorg in Amsterdam. “Jongeren die opgroeien willen zoveel mogelijk normaal zijn en erbij horen. Ze voelen zich ongemakkelijk als ze merken dat ze in een uitzonderlijke situatie zitten. Daarom is het signaleren door omstanders belangrijk. Denk aan zorgprofessionals, docenten, familieleden of buren. Het is fijn voor jongeren als ze weten dat ze bij iemand kunnen aankloppen als het niet goed gaat.”

Lees hier het hele interview.

Markant heeft een gesprekswijzer ontwikkeld voor professionals die een drempel ervaren om het gesprek aan te gaan. Dit zijn hele makkelijke en praktische vragen die goed werken.

Ga naar de gesprekswijzer voor professionals.

Heb je vragen over jonge mantelzorgers? Of wil je een bepaalde situatie bespreken? Bel ons dan gerust: op 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org.