Met je rolstoel in een schommel, in de draaimolen of op de trampoline. Dat -en nog veel meer- kan in de inclusieve speeltuin De Gibraltar in Bos en Lommer. Cliëntenbelang vindt dat bij veel meer speelplaatsen kinderen met en zonder beperking samen moeten kunnen spelen. Bij de (her)inrichting van buurten, en dus ook speeltuinen, brengen ze inclusief spelen onder de aandacht.

Kinderen met een beperking gaan vaak naar het speciaal onderwijs en komen daardoor minder in contact met andere kinderen. Na schooltijd samen kunnen spelen is daarom extra belangrijk.

Speeltuin trekt veel mensen
Jolanda Mulder en Rhea Labree hebben de Gibraltar speeltuin ontwikkeld en houden ‘m draaiend. Er is overal aan gedacht. Zo is er ook een ruim toilet van 2 bij 3 meter, met een elektrische verschoontafel voor kinderen tot 90 kilo. Jolanda: “Dit is een sociale plek, want er is altijd iemand aanwezig om te helpen. En niet alleen de kinderen ontmoeten elkaar, maar ook de ouders. Er komen zelfs mensen van buiten Amsterdam op af.” Lees verder…

Mantelzorger?
Heeft een kind in jouw gezin een chronische ziekte of een beperking? Je zoon of dochter, je broertje of zus? Lees hier wat Markant voor jou kan betekenen.

Meer informatie of aanmelden?
Neem contact op met Markant via info@markant.org of bel 020 886 88 00.