Nog net voor het nieuwe jaar zijn alle vergunningen rondgekomen voor ons Logeerhuis in de Pijp. De eigenaar van het pand is begonnen met het strippen van het interieur, zodat spoedig de verbouwing kan beginnen. In het najaar 2022 hopen we de eerste gasten in het Logeerhuis in De Pijp te kunnen inchecken.

We zijn al volop aan het proefdraaien op de pilotlocatie aan de Saskia van Uijlenburgkade. Daar kunnen sinds medio november gasten terecht in de 6 kamers. Dagelijks staat projectleider Lia van Dam mensen te woord die bellen voor informatie“Mensen barsten soms in huilen uit als ze horen dat we ze kunnen helpen”, vertelt Lia. “Ze zijn verbaasd wat er bij ons allemaal kanAl zo vaak hebben ze ‘nee’ en ‘kan niet’ gehoord in hun zoektocht naar een logeerlocatie voor diegene voor wie ze zorgen. Iemand kan behoorlijk emotioneel raken als ik vertel dat wij een passende oplossing kunnen bieden, zodat zij eindelijk eens op vakantie kunnen, omdat degene voor wie ze zorgen op een goede manier kan worden opgevangen.” 

Goed gevoel
Regelmatig komen er mantelzorgers met degenen voor wie ze zorgen langs in het Logeerhuis om een kijkje te nemen. “Ik maak altijd eerst een afspraak met de mensen die interesse hebben, zodat ze hier zelf kunnen kijken wat ze ervan vinden”, vertelt Lia. “Het is belangrijk dat ze zich hier thuisvoelen. En ik ga ook op huisbezoek bij de mensen thuis, om een gevoel te krijgen van hoe het daar is.” De opzet van het Markant Logeerhuis is dan ook dat niet alleen de logé zich prettig voelt, maar dat het verblijf de mantelzorger óók een goed gevoel geeft.  

Pand Logeerhuis Tolstraat

Tolstraat
In het Logeerhuis aan de Tolstraat in De Pijp (foto) komen 12 kamers, waar verzorgden kunnen logeren om hun mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Deze wordt dus qua capaciteit twee keer zo groot als de pilotlocatie. In het Logeerhuis aan de Tolstraat zal niet alleen gelogeerd worden. Het huis krijgt ook een buurtfunctie voor mantelzorgers en hun verzorgden die in de buurt wonen. Zo zullen ze kunnen meedoen aan activiteiten, of binnenlopen voor een kop koffie en een luisterend oor. De plannen zijn volop in ontwikkeling: 2022 wordt een mooi jaar!

NOOT: de pilot op de locatie aan de Saskia van Uijlenburgkade is eind maart 2022 beëindigd. De opening van het Logeerhuis in De Pijp staat gepland in het najaar 2022. 

Vrijwilliger worden van het Logeerhuis? Graag! Meld u hier aan.
Download de flyer: Logeerhuis