Op 10 november werden mantelzorgers door het hele land bedankt voor hun liefdevolle inzet voor hun naasten. In Amsterdam werden uiteraard ook verschillende activiteiten georganiseerd.

Markant was betrokken bij een aantal van deze uitjes. We willen je bedanken voor je aanwezigheid!

Centrum

Artis

In het centrum was een rondleiding door Artis waarin verteld werd hoe de dieren onderling voor elkaar zorgen. Zo werd er verteld over Afrikaanse wilde honden. Deze dieren hebben een duidelijke rolverdeling binnen de kudde. Een aantal honden zorgt voor zieken en ouderen. De jongen blijven in het nest en de overige wilde honden gaan op zoek naar voedsel.

Danspaleis

In de betoverend mooie kas van de Diaconie werden de sterren van de hemel gedanst. Het danspaleis zet zich in om ouderen vitaal en inclusief te houden door dansen en muziek. Op deze dag waren niet alleen ouderen op de dansvloer. Want mantelzorgers zijn er van alle leeftijden.

Zuid

Ritje historische tram

In Amsterdam Zuid kon je een ritje door Amsterdam maken in een historische tram. De mantelzorgers waren zeer enthousiast en haalden samen herinneringen op over het Mokum van vroeger.

De meesterwerken van Van Gogh

De mantelzorgers in Zuid werden warm ontvangen in het Van Gogh-museum voor een rondleiding. Wist je dat Van Gogh van zijn 27e tot 37e levensjaar schilderde? In die tijd maakte hij wel 900 kunstwerken. Naar het schijnt verkocht hij slechts 1 van zijn meesterwerken.

Danspaleis Zuid

In het knusse Buurthuis Lydia werd de dag feestelijk afgesloten met een extra danspaleis. De sfeer zat er goed in en er werd vol optimisme terug geblikt naar een geslaagde dag, die in het teken staat van de waardering voor mantelzorgers.

Nieuw-West

In Nieuw-West werden mantelzorgers in de watten gelegd met ontspannende stoelmassages en een beauty-behandeling, onder akoestische begeleiding van Senja Sargeant. In Buurthuis België was het een groot feest dankzij de swingende muziek van Dennis Isidora. De innerlijke mens werd goed verzorgd met een heerlijke Syrische high tea van Alsham Delights.

Bij de Hippe Heks was er allerhande mogelijkheid om creatieve skills onder de knie te krijgen, zoals wol vilten en happy stones maken. Last but not least was de workshop zoete broodjes bakken op het programma.

Diemen

In Diemen was het volle bak en genoten de mantelzorgende Diemenaren van een smartlappenkoor onder het genot van een drankje en hapje.

Kijk hier naar een impressie: Diemen, Dag van de mantelzorg 2022

__________________

Mocht je je kans gemist hebben, houd dan onze agenda in de gaten om leuke activiteiten niet te missen.