Zondag 10 november was het de landelijke Dag van de mantelzorg. Een dag waarop we stilstaan bij alles wat mantelzorgers voor een zorgbehoevende naaste doen. Mantelzorgers zorgen vaak langere tijd  in stilte voor een naaste. Op deze bijzondere dag doen we extra ons best om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun waardevolle inzet.

Dit jaar hebben we,vanuit Markant, de Dag van de mantelzorger in twee stadsdelen (mede) mogen organiseren. Tijdens de “straatactie” werden mantelzorgers in stadsdeel Centrum met een kleine attentie verrast. We zijn met elkaar in gesprek gegaan , hebben bijzondere verhalen gedeeld en mantelzorgers een hart onder de riem gestoken.
Tussen 12 en 17.00 uur stond er een heerlijke lunch en  rondleiding in de Bazel op de planning. Stadsdeelvoorzitter Mascha ten Bruggencate opende de lunch met een dankwoord aan alle mantelzorgers. “Vandaag draait om u”, aldus stadsdeelvoorzitter Mascha ten Bruggencate.

 

 

 

Ook in stadsdeel Zuid stond een divers programma op de planning. Een complimenten team ging de straat op om persoonlijk handgeschreven complimenten uit te delen. Daarnaast kwamen meer dan 150 mantelzorgers bijeen in het Amsterdamse Proeflokaal om een heerlijke lunch te nuttigen. Ook hier werd de lunch geopend door de portefeuillehouder, Rocco Piers. De avond werd afgesloten met een pub quiz en een spetterend optreden van zanger Ernest van Hartingsveldt. Al met al een geslaagde dag.

 

Hierbij willen we alle deelnemende organisaties bedanken voor hun inzet. Ook dank aan alle aanwezige en niet-aanwezige mantelzorgers. Het is en blijft bijzonder wat jullie voor een naaste doen.