Op 30 mei vond de jaarlijkse themabijeenkomst voor onze vrijwilligers plaats. Voor de tweede keer op rij was het Polanentheater de plek waar we elkaar konden ontmoeten voor een lezing over Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) door Siemon Vroom en om de jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Het verhaal van Siemon Vroom
Siemon Vroom en kreeg in 2007 een beroerte. Sindsdien heeft hij  een lichamelijke beperking en last van afasie. Siemon heeft zich op een heldhaftige manier door zijn herstelperiode gevochten, met alle bijbehorende pieken en dalen. Hij is onder andere bezig met een toneelgroep, volledig bestaand uit NAH-patiënten en is inmiddels eigenaar van een eigen bedrijfje op het gebied van NAH. Siemon verzorgt lezingen voor NAH-patiënten, mantelzorgers, patiënten, vrijwilligers en professionals. Ook heeft hij een website met heel veel tips voor NAH-patiënten en hulpmiddelen die te bestellen zijn via zijn webshop.

Jonge mantelzorgers
De middag werd inhoudelijk afgesloten door Reian Betten, sinds een klein jaar werkzaam bij Markant. Reian is orthopedagoog en richt zich vooral op de begeleiding van jonge mantelzorgers. Dit is voor veel mensen een nog onbekende groep waar de nood vaak niet zichtbaar is maar wel groot kan zijn. Als je meer wilt weten over jonge mantelzorgers kijk dan op de website van Markant.

Jubilarissen in het zonnetje
Na deze indrukwekkende verhalen was het tijd voor een hapje en een drankje en konden we de aanwezige jubilarissen een groot applaus geven, vergezeld van een bloemetje en een presentje. Fantastisch dat we zulke fijne en trouwe vrijwilligers hebben.
We bedanken alle vrijwilligers van Markant hartelijk voor wat jullie telkens weer doen: er zijn voor de ander!
Het Markant team