Sinds 1,5 jaar is Markant gecertificeerd voor meerdere MBO-opleidingen om stageplekken aan te bieden voor MBO-studenten. De meeste studenten die we begeleiden zijn studenten van Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk. Zij lopen 16 uur per week stage voor ons bij hulpvragers en hun mantelzorgers. We begeleiden ze tijdens de stage en nemen ook examens af. Er zijn inmiddels al enkele studenten bij ons afgestudeerd! Buiten dat de studenten onze mantelzorgers en hulpvragers ondersteunen, vinden we het fijn een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en het leerproces van de aankomende beroepskrachten.

Uitstroomprofielen
Maatschappelijke Zorg heeft als opleiding meerdere uitstroomprofielen, waaronder ‘begeleider specifieke doelgroepen’. Hier zijn we al langer voor gecertificeerd. Uitstroomprofielen zijn richtingen die de studenten tijdens hun studie kunnen kiezen en waarin ze dan afstuderen. Een ander uitstroomprofiel is ’thuisbegeleider’. Dit profiel is erg passend bij het ambulante werk wat de studenten verrichten bij Markant. Hiervoor wilden wij ook graag erkenning aanvragen bij de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Procedure
Tijdens de procedure is er gesproken over de verschillende onderdelen van de opleiding en de werkprocessen die studenten dienen te behalen. Ook is er gesproken over de veiligheid van studenten in de situaties waarin zij zitten en hoe wij het leerproces borgen.

Erkenning
SBB is erg enthousiast over de manier waarop we de stages inrichten en hoe we de studenten begeleiden. Daarom hebben deze nieuwe erkenning gekregen! Hier zijn we natuurlijk erg blij mee, want hierdoor kunnen we ook een nieuwe groep studenten gaan begeleiden bij hun stage en het afronden van hun opleiding. Op deze manier kunnen weer meer mantelzorgers en hulpvragers ondersteunt worden en begeleiden we studenten richting hun professionele werkend leven.