Markant heeft ‘Van het kastje naar de muur’ ontwikkeld, een spel waarbij professionals even in de schoenen van mantelzorgers staan en zelf ervaren waar mantelzorgers tegenaan lopen. Het spel is enthousiast ontvangen. “Ongelooflijk hoe zo’n spel precies de spijker op de kop weet te slaan!” “Tegelijk confronterend en inzicht-gevend, maar ook heel leuk om te doen!”

Het spel 
Het spel verbeeldt op een ludieke manier ervaringen die veel mantelzorgers hebben.  U doet een aantal opdrachten, zoals: organiseer Dagopvang! Door obstakels en oplossingen wordt uw leven zwaarder of lichter.  Na afloop van het spel volgt een nabespreking.

Praktische details
Het spel is bedoeld voor professionals en beleidsmedewerkers in zorg en welzijn om te ervaren hoe het is om mantelzorger te zijn. Het spel werkt als gespreksopener en energizer. Facilitators van Markant verzorgen het spel en de nabespreking. Er kunnen ongeveer 20 deelnemers meedoen per ronde. Spel en nabespreking duren ongeveer een uur. De nabespreking kan in overleg gericht worden op de werksituatie van specifieke organisaties of beroepsgroepen.

Ook ervaren wat een mantelzorger beleeft? 
Vraag naar de mogelijkheden!  neem contact op met Thea Stomphorst, tstomphorst@markant.org, tel. 06-11374099 of Ingrid Bouwman, ibouwman@markant.org, tel. 06-18406766

Nu aanvragen