Zo’n 250.000 Amsterdamse vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor een ander én voor de stad. Daarom zijn er op de nationale vrijwilligersdag bedankacties georganiseerd. Zo is er is een kaartenactie om vrijwilligers een persoonlijk bedankje te sturen en kunnen vrijwilligers gratis deelnemen aan de online ‘talk’ van The School of Life.

Gratis ansichtkaarten
Al jaren kunnen organisaties bij Vrijwilligerscentrale Amsterdam leuke gratis ansichtkaarten bestellen die ze kunnen sturen naar hun vrijwilligers. Productie en distributie van deze kaarten gaan – net als voorgaande jaren – op kosten van VCA. Een kaartje per mail versturen kan natuurlijk ook.

Bedank vrijwilligers!
Dat vrijwilligers waardevol werk doen verdient aandacht en dankbaarheid. Daarom voert amsterdambedankt.nl een campagne om zoveel mogelijk vrijwilligers te bedanken en ze in het zonnetje te zetten. Ken je iemand die vrijwilligerswerk doet? Komt er een vrijwilliger bij jou thuis misschien? Laat dan jouw waardering blijken en verras diegene met een leuke kaart.

Bedankkaarten aanvragen
Amsterdamse maatschappelijke organisaties kunnen maximaal 50 kaartjes gratis aanvragen bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam door een mailtje te sturen naar amsterdam@vca.nu met de vermelding ‘Bedankkaartjes’. Vergeet niet om het postadres te vermelden en het gewenste aantal kaartjes. Amsterdammers kunnen maximaal 10 kaartjes per persoon aanvragen. Ook dit kan door te mailen naar amsterdam@vca.nu met de vermelding ‘Bedankkaartjes’ en het gewenste aantal kaarten.

The School of Life
Dit jaar wordt er ,vanwege de corona-maatregelen, een online meeting voor vrijwilligers georganiseerd. Op vrijdag 10 december is er voor alle Amsterdamse vrijwilligers gratis een interessante en leerzame talk van The School of Life met de titel Genieten van het leven. The School of Life is een bekende internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten. Iedere vrijwilliger die interesse heeft kan zich hier aanmelden.

(c) Copyright: brontekst gemeente Amsterdam (c)