Zaterdag 23 november 2019: Jevgeni Onjegin – Nederlandse Reisopera

In deze ‘pocketopera’ is de essentie van Tsjaikovski’s opera teruggebracht tot een intieme, meeslepende voorstelling van één uur en 20 minuten. Jevgeni Onjegin is een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek.

We zien het verhaal door de ogen van de oudere Tatjana, die terugblikt op haar leven en haar beslissingen overdenkt. In haar ouderdom is zij alleen, zonder man, in gezelschap van haar zuster Olga. Olga was in haar jonge jaren Tatjana’s vrolijke tegenpool maar zij is nu – in tegenstelling tot Tatjana – een verbitterde en gebroken vrouw. Tatjana kan echter met rust en aanvaarding terugkijken naar elk van de deuren die zich voor haar hebben geopend omdat zij achter de door haar genomen beslissingen kan staan.

Het artistieke team bij deze productie bestaat uit de winnaars van de Reisopera Concept Challenge uit 2018. Dit was een eigen ontwerpwedstrijd van de Nederlandse Reisopera, speciaal voor jonge theatermakers in het operavak.

Gezongen in het Russisch met Nederlandse boventiteling.

De voorstelling begint om 13:00 en duurt 1 uur en 20 minuten.

Kaarten bestellen

Kaarten kosten voor vrijwilligers van Markant maar € 7,50 (exclusief restauratietoeslag)!

  • Ga naar https://carre.nl/voorstelling/onjegin
  • Klik op ‘Bestel Kaarten’
  • Voer bij ‘Gebruik Promotiecode’ de code CORDAANNRO in
  • De kaarten met korting staan in het ticket overzicht onder ‘Rang 1 – Cordaan’
  • Kies het aantal kaarten en reken af