De tweede coronagolf is een feit, de maatregelen zijn weer fors en deze dreigen nog strenger te worden. Kwetsbare Amsterdammers kunnen opnieuw de deur niet uit. Isolement of eenzaamheid loert om de hoek, velen hebben geen contact of iemand die kan helpen. Of achter de voordeur van Amsterdammers lopen spanningen hoog op.

Gelukkig is er het stedelijke hulpnummer van Voor Elkaar In Amsterdam: 020-7670031! Het team zit opnieuw aan de telefoon klaar om te luisteren, contact te leggen en waar nodig hulp in te schakelen. Dat doen ze door de vrijwillige inzet van de meer dan 5.000 Amsterdammers die zich al hebben gemeld – in de eigen buurt – te koppelen aan de mensen die thuis zitten.

Het telefoonnummer 020-7670031 is op werkdagen van 10.00 – 16.00 uur bereikbaar.
Sommige mensen bellen liever niet. Daarom is het ook mogelijk om je via de website aan te melden: www.voorelkaarinamsterdam.nl. Mailen kan naar: info@voorelkaarinamsterdam.nl

Ze roepen mensen op niet te blijven kniezen. De boodschap voor mensen met de behoefte aan hulp of contact is: “Bel ons of meld je aan. Bedankt dat je contact zoekt, we zitten er klaar voor! Ook voor boodschappen doen, de rolstoel door het park duwen of andere praktische hulp kan gebeld worden. Of gewoon om een praatje te maken.”

Amsterdammers die willen helpen of die (op veilige wijze) contact willen maken met iemand die alleen is, kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

De handen ineengeslagen
Monique de Vries is directeur van Combiwel Buurtwerk, een van de partners: “Amsterdamse organisaties bieden al jaar en dag praktische hulp. We doen dit met onze vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de buurt. We merken nu dat er door het coronavirus extra behoefte aan is. Mensen zitten thuis met vragen en voelen zich onzeker. En de – soms toch al schaarse – sociale contacten lopen terug. Eenzaamheid neemt toe. Tegelijkertijd merken we dat Amsterdammers zich juist nu extra in willen zetten. Daarom hebben we samen besloten om onze hulpdiensten te verstevigen en 1 centraal nummer aan te bieden waar mensen terecht kunnen. Dan kunnen nog meer Amsterdammers gebruik maken van de diensten die de buurt biedt.”

Ben jij een overbelaste mantelzorger uit Amsterdam, Diemen of Duivendrecht?
En kan je onze hulp gebruiken? Neem contact op met Markant via 020-886 88 00 of mail naar info@markant.org.

Wil jij iets doen voor overbelaste mantelzorgers in Amsterdam, Diemen of Duivendrecht?
Neem contact op met Markant via 020-886 88 00 of mail naar info@markant.org. Of kijk alvast bij onze vacatures.