Zondag 13 december is het Wereldlichtjesdag. Vanwege corona organiseert Stichting Nabestaandenzorg de herdenking dit jaar online. Deze is via een livestream te volgen.

Wereldwijd worden er tijdens Wereldlichtjesdag rond 19.00 uur kaarsen aangestoken voor alle overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom de online herdenking te volgen: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriend of vriendin. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht.

Programma
De herdenkingsbijeenkomst start op 13 december om 18.30 uur. Na het welkomstwoord luisteren we naar het persoonlijke verhaal van Quirine Rooijers. Haar zoon Quint overleed op 27 december 2016 op 24 jarige leeftijd. Dominee Egbert de Lint spreekt troostende woorden en zangeres Rubia Morena omlijst de bijeenkomst met liedjes en muziek. Om 19.00 uur ontsteken we samen de lichtjes en worden de namen van de overleden kinderen genoemd.

Naam laten noemen
Wilt u een naam laten noemen dan kunt u deze doorgeven via info@stichting-nabestaandenzorg.nl. Telefonisch kan ook 023 – 8448201.

Kaarsje aansteken
Om met elkaar verbonden te zijn is het mogelijk om op de website van stichting Nabestaandenzorg een kaarsje aan te steken. Klik hier

Inloggen livestream
Klik hier om in te loggen naar de livestream
U hoeft alleen code 817462 in te voeren.

Meer informatie
Mocht u vragen hebben over de bijenkomst of de wijze van inloggen dan kunt u contact opnemen met:
Stichting Nabestaandenzorg
T. 023-8448201
E. info@stichting-nabestaandenzorg.nl
I. www.stichting-nabestaandenzorg.nl

 

De herdenking wordt georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg in samenwerking met de Oosterkerk en Vereniging Ouders van Overleden Kinderen en mogelijk gemaakt door Gemeente Haarlem.