Het project ‘Gewoon, uit Logeren/een dagje uit’ voor kinderen met een beperking heeft dringend nieuwe logeeradressen nodig. Daarom kwam de door Cordaan aangekondigde feestelijke start van de wijkcampagne ‘Zorg voor elkaar’ op 18 en 19 juni als een geschenk uit de hemel. Wij hebben de kans gegrepen om vrijwilligers te werven onder zorgmedewerkers van Cordaan.

Het resultaat van deze wervingsactie was buitengewoon. In totaal toonden 30 bezoekers serieuze belangstelling waarvan 17 zich hebben ingeschreven voor een intakegesprek. Goed nieuws voor de 18 kinderen die op dit moment wachten op een leuk adres waar zij eenmaal per maand naartoe kunnen gaan.

Op onze stand lag een vriendenboekje waarin de kinderen die op de wachtlijst staan zichzelf voorstellen. Er waren drie logeerouders aanwezig om uit eigen ervaring te vertellen hoe het is om logeerouder te zijn. Bezoekers van de stand stelden onder andere vragen over de combinatie van een fulltimebaan en vrijwilligerswerk, over het vervoer en over de band die je met een kind opbouwt.

Op beide dagen was de belangstelling groot. Een kleine 2000 medewerkers, cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers hebben de manifestatie bezocht.

Markant krijgt veel aanvragen voor logeerouders. Lijkt het je wat om logeerouder te worden, neem dan contact op met Markant, tel. 020 – 886 88 00 of kijk voor meer informatie op markant.org/gewoon-uit-logeren