Amsterdam kent 33 buurtteams. U kunt hier terecht met vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid. Of als u hulp en ondersteuning nodig heeft. In een filmpje leggen de buurtteams uit hoe het werkt.

Het buurtteam is een plek in de buurt waar u terecht kunt met uw vragen. Bijvoorbeeld als u moeite heeft om rond te komen, meer sociale contacten wilt, of zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil blijven wonen. Maar ook met vragen over (mantel)zorg en ondersteuning daarbij, want bij de buurtteams zijn ook mantelzorgconsulenten aangesloten. In elk buurtteam zitten verschillende hulpverleners bij elkaar met specialistische kennis. Ook werken ervaringsdeskundigen in het buurtteam: mensen die zelf veel ervaring op het gebied van zorg- en ondersteuning. Soms is een simpel antwoord al voldoende om u weer op weg te helpen. Zo nodig kan het buurtteam u ook verder helpen door u door te verwijzen naar een instantie die u verder kan helpen.

De buurtteams zijn in april vorig jaar ingesteld om de hulp aan de inwoners laagdrempeliger maken. U kunt bij een buurtteam binnenlopen, een afspraak maken, bellen, een e-mail sturen of het contactformulier op de website invullen om een afspraak te maken. Een afspraak kan plaatsvinden op één van de buurtteam locaties, bij u thuis, of op een andere plek.

In dit filmpje laten de buurtteams zien hoe ze te werk gaan.