Markant, centrum voor mantelzorg, nodigt mantelzorgers en degene die zij verzorgen, uit om mee te doen met de Zorg-challenge. Deelnemers krijgen een week lang elke dag een opdracht om nieuwe dingen te proberen en aandacht voor elkaar te hebben. De eerste challenge gaat om 11 mei 2020 van start. Mantelzorgers kunnen zich hiervoor aanmelden bij Markant. Deelname is gratis.

“Mantelzorgers en degene die zij verzorgen zijn nu nog meer op elkaar aangewezen dan voorheen”, licht Hanneke de Boer, van Markant toe. “Dan is het extra belangrijk om te zorgen dat de onderlinge relatie goed blijft. Bij mantelzorg is dat niet altijd gemakkelijk: het feit dat de ander afhankelijk is van jouw hulp kan de onderlinge verhouding behoorlijk veranderen, of zelfs onder druk zetten.” Met de Zorg-challenge wil Markant mantelzorgers en de persoon waarvoor zij voor zorgen, stimuleren om positieve aandacht voor elkaar te hebben. Zo begint de challenge met de opdracht om elkaar op dag 1 een compliment te geven. Maar worden er ook kleren voor elkaar uitgezocht, leuke dingen gedaan en is er aandacht voor emoties. De Boer: “We hopen dat mensen met deze opdrachten op ideeën worden gebracht.”

Meedoen is gratis
De eerste Zorg-challenge gaat op 11 mei van start. Deelname is gratis. Mantelzorgers kunnen zich tot 10 mei hiervoor aanmelden bij Markant: door te bellen met 020 886 88 00 of een e-mail te sturen naar info@markant.org. Deelnemers ontvangen vervolgens zeven dagen lang elke dag een opdracht per mail. Op 20 mei is er een online gespreksgroep waarin deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen. En als alle opdrachten zijn gedaan, maken deelnemers kans op een gratis exemplaar van het boekje ‘Klein geluk voor de mantelzorger’.

Zelf de opdrachten uitprinten
U vindt de opdrachten hier: Markant_ZorgChallenge_Opdrachten.