Wat gaat er om in het hoofd van iemand met dementie? Als je zorgt voor iemand met dementie heb je je dat vast vaak afgevraagd. Je hebt nu de kans om een unieke ervaring op te doen. Met een virtual reality bril kun je ervaren hoe het voelt om met dementie te leven.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op je af en vaak sta je er alleen voor. Dat maakt die zorg zwaar. Voor jouw naaste, maar vaak ook voor jezelf. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality bril, laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

(Be)leven met dementie ZuidoostHet inzicht dat je opdoet in deze ervaring is heel waardevol in het omgaan met jouw naaste met dementie. De kennis die je opdoet, helpt je om je beter te kunnen inleven in jouw naaste met dementie. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het makkelijker om met moeilijke situaties om te gaan, betere zorg te leveren en aan je eigen omgeving uit te leggen wat er nu echt aan de hand is.

De Dementiebril is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Dit kun je verwachten

  • VR bril: stap  in de leefwereld van iemand met (beginnende) dementie met de virtual reality bril om te ervaren waar iemand in dagelijkse situaties tegenaan loopt en hoe de omgeving hierop reageert.
  • In gesprek: na de beleving gaan we met elkaar in gesprek.

Voor wie
Voor mantelzorgers uit Amsterdam die zorgen voor een naaste met dementie en graag meer te weten willen komen over hun belevingswereld.

Wanneer
Donderdag 26 september van 13.15 tot 16.30 uur. Je kiest binnen deze tijd één tijdslot van 40 minuten.

Let op: je kunt je voor één tijdslot aanmelden.

Tijdslot 1: 13.30 tot 14.20 uur
Tijdslot 2: 14.30 tot 15.20 uur
Tijdslot 3: 15.30 tot 16.20 uur

Waar
Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A, 1018 DR Amsterdam.

Aanmelden
Meedoen kost niets. Vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden (Be)leven met dementie - VR bril op 26-09-2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Ik meld me aan voor de VR- bril ervaring tijdslot:**
Wil je Mantelzorgnieuws ontvangen? En ben je nog geen abonnee?
Maandelijkse nieuwsbrief voor mantelzorgers en beroepskrachten in Amsterdam e.o.