Werken bij Markant

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht en maakt deel uit van Cordaan. Elke dag helpen we Amsterdammers om de zorg voor een partner, een kind, een familielid of vriend vol te houden. Dat doen we onder meer door het geven van trainingen en voorlichting, en via het inzetten van vrijwilligers voor respijtzorg. Ook ondersteunen we mensen in de laatste levensfase met vrijwilligers palliatieve terminale zorg. Daarnaast bevorderen we via ons Expertisecentrum de deskundigheid van professionals in zorg, welzijn en onderwijs in Amsterdam, en adviseren we de gemeente en instanties op het terrein van mantelzorg.

Kom werken bij Markant, centrum voor mantelzorg!

Wij hebben versterking nodig en zoeken een nieuwe collega in de functie van:

Projectcoördinator Expertisecentrum Amsterdam (32 uur per week) 

Over ons
Het Expertisecentrum Mantelzorgondersteuning Amsterdam (EC) bevordert deskundigheid over mantelzorg en het samenwerken met naasten die mantelzorgen bij professionals en organisaties in zorg, welzijn, onderwijs en lokale overheid. Het EC is een van de onderdelen van Markant, centrum voor mantelzorg. Markant zet vrijwilligers in bij zorgvragers om de mantelzorgende naasten af en toe te ontlasten en bij mensen in de laatste levensfase. Ook hebben wij een uitgebreid programma aan workshops en voorlichtingen voor mantelzorgers over diverse aspecten van mantelzorg en de impact die dat op hen kan hebben.

Het Expertisecentrum Mantelzorg Amsterdam stimuleert organisaties en individuele professionals in Amsterdam (in zorg, welzijn, onderwijs en lokale overheid) om meer oog te hebben voor en beter samen te werken met de informele zorg (zorg en ondersteuning die niet door professionals wordt gegeven). Dat doen wij door de deskundigheid bij hen te bevorderen, door het overdragen van (nog meer) kennis over mantelzorgen en het aanleren van vaardigheden om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen. Daarnaast stimuleert het EC om in (het beleid voor) de zorg- en dienstverlening de samenwerking tussen de zorgvrager, hulpverlener en mantelzorger/naasten centraal te stellen. Dat is in ieders belang én in het belang van de kwaliteit van de zorg en ondersteuning. Onze kernwaarden daarbij zijn: deskundig, omgevingsbewust, verbindend en energiek. 

Over jou
Onze nieuwe collega staat sterk in de schoenen. We zoeken een collega die echt gedreven is om de informele zorg, waar mantelzorg onder valt, nog beter op het netvlies te krijgen. Het gaat om een diverse en zelfstandige functie met veel kansen voor jouw eigen inbreng, veel verantwoordelijkheid en een focus op het behalen van resultaten. Je bent gewend je eigen weg te vinden en je eigen pad te bewandelen. Je kunt kansen signaleren en weet die om te zetten naar uitvoerbare projecten en plannen van aanpak. 

Dit ga je doen
In jouw functie houd je je met 4 terreinen bezig: 

 • Deskundigheidsbevordering
  Je maakt relevante informatie en kennis beschikbaar voor zowel collega’s als de doelgroepen van het EC. Je denkt mee over manieren en middelen om deskundigheid te bevorderen. Je adviseert de gemeente en organisaties over hoe ze overbelasting bij mantelzorgers kunnen signaleren en hoe ze ondersteuning kunnen bieden. Daarbij organiseer en geef je workshops en voorlichtingen aan professionals en sleutelfiguren in zorg- en welzijn. 
 • Netwerken
  Je onderhoudt contacten en werkt samen met relevante organisaties en partijen en vertegenwoordigt ons op bijeenkomsten. Je haalt op en brengt in. Je signaleert vragen en de vraag achter de vraag en kunt de vertaalslag maken naar diensten of oplossingen. 
 • Wet- en regelgeving
  Je signaleert, analyseert en doet research naar ontwikkelingen op het gebied van (mantel)zorg/informele zorg en de regelingen en wetgeving op lokaal en landelijk niveau. Je adviseert de gemeente bij het vormen van lokaal beleid op mantelzorg. 
 • Onderzoek en impactmeting
  Je doet onderzoek naar specifieke onderzoeksvraagstukken en meet de impact van de geboden dienstverlening aan mensen die mantelzorgen of diensten/producten voor professionals.

Onze wensen 

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, het liefst in zorg en welzijn. 
 • Je hebt ervaring in het geven van workshops en/of voorlichting, dan wel in het presenteren voor groepen. 
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Je hebt affiniteit met mantelzorg.
 • Je hebt werkervaring in de informele zorg en daarmee (basis)kennis van lokale en landelijke wet- en regelgeving omtrent informele zorg. 
 • Je kunt projectmatig werken en daar accuraat verslaglegging van doen. 
 • Je hebt ervaring in het doen van onderzoek en impactmetingen. 

Dit krijg je ervoor terug 

 • Een jaarcontract (32 uur per week) met uitzicht op een vast dienstverband (Markant is onderdeel van zorgorganisatie Cordaan, het dienstverband is met Cordaan); 
 • Een salaris conform cao VVT, functiewaarderingsgroep 50; (min. € 2.815,- en max. €4.019,- bruto p.m. o.b.v. 36 uur p.w.); daarnaast zal binnen nu en een jaar jouw loon met 10% stijgen;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar; 
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform de cao; 
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing via o.a. Good Habitz; 
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een collega;
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding. 
 • 22 leuke, betrokken collega’s én een prachtige werkplek in hartje Amsterdam! 

Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ontmoeten wij jou graag. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Heidi Wintels, via ons algemene nummer 020-886 88 00. 

Stuur jouw cv en motivatie ter attentie van Laura Houtenbos, algemeen manager van Markant, via info@markant.org of solliciteer online via Cordaan

Solliciteren is mogelijk tot en met 1 oktober 2023.
De eerste gesprekken zijn op 5 oktober in de middag.