Over Markant

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht. Markant helpt mantelzorgers balans te vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. Mantelzorgers kunnen bij ons terecht voor informatie, advies, cursussen, begeleiding en praktische ondersteuning, onder andere door de inzet van vrijwilligers.


Markante mensen, gewoon of bijzonder?    

In Amsterdam zijn veel mensen die dag en nacht klaar staan voor hun zieke naaste. Mantelzorger ben je meestal niet voor even en de zorg is vaak intensief. Je leven verandert en je besteedt veel tijd met en aan je zieke naaste. Dat doe je graag en met je hart, maar het kan ook zwaar zijn.   

Markant helpt om de zorg vol te houden. Dat doen we samen met onze vrijwilligers. Die kunnen je tijdelijk bijstaan en je net even die ruimte geven om zelf te ontspannen en weer op te laden. We maken contact, gaan in gesprek en zoeken naar nieuwe oplossingen. Zo helpen we de mantelzorger om in balans te komen en te blijven.  

Onze kennis en ervaring delen we met beroepskrachten in de zorg en andere organisaties. Zodat ook zij mantelzorgers kunnen ondersteunen.    

Elke dag helpen we Amsterdammers om de zorg voor een partner, een kind, een familielid of vriend vol te houden. Omdat we weten dat iedereen soms een steuntje in de rug nodig heeft.  

Samen zijn we Markant!