BordjeVol is een methode die mantelzorgers helpt om inzicht te krijgen in hun situatie, om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. In deze interactieve workshop kun je ontdekken hoe BordjeVol werkt. Je gaat ook zelf actief aan de slag. 

Na deelname aan deze workshop weet je hoe de methode BordjeVol werkt en hoe je deze kunt gebruiken bij de ondersteuning van mantelzorgers. Ook krijg je door de verschillende oefensessies een breder begrip van de problemen waar mantelzorgers in de praktijk tegenaan lopen. Aan het eind van de workshop krijg je een exemplaar van BordjeVol mee naar huis. 

Programma  

  • Korte introductie 
  • Waarop is deze methode gebaseerd? 
  • Oefensessies met deelnemers  
  • Terugkoppeling  

Waarom zou je meedoen
Tessa Rademaker (Markant): “Deze methode is heel werkbaar, en ook prettig om te gebruiken. Mantelzorgers reageren er positief op, omdat het aandacht heeft voor alle aspecten van iemands leven: de zorgtaken, maar ook werk, gezin, vrienden etc. Bovendien is dit een van de weinige interventies voor de ondersteuning van mantelzorgers die bewezen effectief is. Daarom vinden we het vanuit het expertisecentrum van Markant belangrijk om iedereen te stimuleren om deze methode te gebruiken.”

Voor wie 
De workshop is bedoeld voor beroepskrachten in zorg en welzijn.

Wanneer 
Maandag 16 september, van 14.30 tot 16.30 uur

Waar 
Markant, centrum voor mantelzorg, Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam

Aanmelden 
Deelname is kosteloos. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Dat kan via onderstaand formulier:

Aanmelden Bordje Vol 16-09-2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Wil je Mantelzorgnieuws ontvangen? Ben je nog geen abonnee?
Maandelijkse nieuwsbrief voor mantelzorgers en beroepskrachten in Amsterdam e.o.