Werk jij in de formele of informele zorg en ben je geïnteresseerd in een betere samenwerking tussen deze twee? Kom dan naar het congres ‘Zorgen doen we samen’. Markant is ook van de partij.

Dit congres wordt georganiseerd door MantelzorgNL, de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Min VWS).

Tijdens het congres staat de samenwerking tussen formele en informele zorg centraal. Wat levert een goede samenwerking tussen cliënt-mantelzorger-vrijwilliger-zorgprofessional op? Op het congres krijg je diverse inspirerende voorbeelden te zien van een gelijkwaardig samenspel, inclusief alle uitdagingen die je daarbij kan tegenkomen. Dagvoorzitter Pieter Hilhorst opent met een interessant plenair programma, samen met RVS-voorzitter Jet Bussemaker. Daarna kun je kiezen uit een breed scala aan deelsessies. Ook doe je in de ochtend of middag mee met een Serious Game. In de middag is er een (vegetarische) netwerklunch. De dag wordt afgesloten met een plenaire sessie en daarna kun je elkaar ontmoeten en spreken tijdens de borrel.

Klik hier voor het hele programma.

Elvan Kaplanseren en Saskia Jansen van Markant verzorgen een van de deelsessies tijdens het congres: Informele respijtzorg; hoe speel je in op een veranderende gezinssituatie?
In deze sessie gaan ze in op informele respijtzorg, de vervangende zorg in de thuissituatie door vrijwilligers. Ze belichten onder meer de timing bij respijtzorg. Welk instrument zet je wanneer in? Om aan te sluiten bij de behoefte van mantelzorgers is meer nodig dan het ‘opdreunen’ van het aanbod aan diensten en middelen. Aan de hand van een casus bespreken zij hoe een organisatie kan inspelen op veranderende situaties en de dynamiek binnen een gezinssituatie. Wat zijn onze gezamenlijke ervaringen? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Waar en wanneer
Dinsdag 14 mei. Inloop vanaf 9.00 uur. Het programma start om 10.00 uur.
In het 1931 Congrescentrum, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie en aanmelden