Zorg je langdurig en intensief voor een familielid of andere naaste met een ziekte of beperking? Merk je dat de zorg steeds meer van je vraagt? Dan is de cursus ‘De zorg de baas’ iets voor jou.

De Zorg de Baas foto Huub Zeeman

In 5 bijeenkomsten leer je de balans te vinden tussen zorgen voor je naaste en zorgen voor jezelf. Je krijgt tips hoe je meer energie overhoudt, door de zorg anders te regelen. En je krijgt handreikingen om meer te genieten en meer tijd vrij te maken voor je eigen behoeftes en wensen. Daarbij kunnen de deelnemers elkaar onderling steunen en van tips voorzien 

Oud-deelnemer Anne vertelt:
“De cursus ‘De zorg de baas’ doet zijn naam echt eer aan. Dankzij de cursus heb ik het tij kunnen keren. Dat was ook echt nodig. De zorg voor mijn gezin en mijn vader werd me allemaal teveel. Ik kwam nergens meer aan toe. Al dat zorgen, maar ook het vastlopen in het doolhof van regels om in aanmerking te komen voor ondersteuning, ging ten koste van mijn gezondheid. Ik heb reuma, het ging niet langer. Daarom besloot ik dat er iets moest veranderen en heb ik me voor deze cursus aangemeld. Dat heeft voor mij echt het verschil gemaakt. Ik sta nu veel steviger in mijn schoenen en voel me meer ontspannen. Ik heb geleerd te kijken naar wat er mogelijk is. Verder heb ik het contact met mijn vriendinnen weer opgepakt. Daar geniet ik erg van. Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gedaan, ik gun het elke mantelzorger.”

Hier gaan we het over hebben

  • Gevoelens (h)erkennen en leren grenzen aangeven
  • Stress en ontspanning
  • Kwaliteiten benutten
  • Hulp en steun vragen
  • Communicatie en assertiviteit

Voor wie?
Voor mantelzorgers uit Diemen of die zorgen voor iemand die in Diemen woont.

Wanneer
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten.

Tijd
Van 13.30 tot 16.00 uur

Waar
De Brede HOED, D.J. den Hartoglaan 8, 1111ZC Diemen

Kosten
Deze cursus is gratis voor mantelzorgers.

Aanmelden
Meedoen kost niets. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.