Donderdag 21 september staat ook Diemen in het teken van Wereld Alzheimerdag. Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam/Diemen organiseert op deze dag op diverse plekken in Diemen het FestiPAL: samen zingen, samen eten en met elkaar in gesprek.

Logo PAL in de stadDe activiteiten vinden plaats op meerdere locaties in Diemen, tussen 10.00 en 16.00 uur. Zie hieronder wat er waar te doen is en hoe laat. De locaties waar een activiteit is, herken je aan een banner met het logo van PAL in de stad. Markant doet mee met deze dag en onze medewerkers zijn op verschillende locaties aanwezig.
Meer informatie over de activiteiten in Diemen op 21 september op de site van PAL in de stad

Omval
Workshop samen zingen onder leiding van De Zorgzangeressen. Zingen voor en met mensen met geheugenproblemen of dementie. Heb je interesse hoe zingen kan bijdragen aan het activeren van het brein, het verbeteren van de stemming en het ophalen van herinneringen? In deze workshop wordt dit niet alleen duidelijk, maar wordt er ook samen gezongen.

Locatie: Omval, ruimte 1.3
1e Workshop om 13.00 uur
2e Workshop om 14.15 uur

Van 15.00 16.00 uur is er in de foyer van Omval een verrassende afsluiting vol met inspiratie en interactie! Hiervoor hoef je je niet aan te melden.

Meedoen met de workshop? Stuur een mail naar: zingcirkeldiemen@gmail.com.Vrij inlopen mag ook.

’t Kruidvat
De onvergetelijke lunchclub. Mensen met dementie én hun naaste gaan zelf aan de slag gaan om een heerlijke lunchmaaltijd te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier en elkaar ontmoeten staan centraal.

Locatie: Huis van de buurt ‘t Kruidvat
Tijd: van 10.30 uur tot circa 14.30 uur

Meedoen? Meld je aan bij Paul Heskamp, tel 06 507 164 04 of mail naar p.heskamp@welzijndiemen.nl

Diemerplein
Diverse (dementievriendelijke) activiteiten.

Historische Kring
De belevenistafel voor de bewoners van de Diem en Berkenstede.

OBA
In de OBA vind je (de hele dag) een boekentafel vol met boeken over dementie en folders over het ondersteuningsaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in Diemen. Loop gerust binnen.

Crowdfundingsactie voor een Belevingstafel

Naast het programma is er ook een crowdfundingsactie. Met deze actie wil de organisatie van festiPAL geld inzamelen en een blijvende mobiele belevenistafel voor Diemen beschikbaar maken. De Belevenistafel helpt ouderen met dementie. De beelden roepen herinnering op, stimuleert beweging en creëert vrolijke momenten. Chantal van dagbesteding De Diem: “Samen aan tafel krijgt voor mensen, gezinnen en families die in aanraking komen met dementie op deze manier een hele nieuwe betekenis.” De inzet is dat de belevenistafel rouleert tussen de OBA, de Diem, Berkenstede en de Historische Kring. Zo kan iedereen in Diemen van de belevenistafel gebruikmaken. “Ik hoop dat iedereen iets wil bijdragen om er voor te zorgen dat inwoners van Diemen blijvend gebruik kunnen maken van dit prachtige medium”, zegt Chantal.

Ja, ik wil een bijdrage leveren aan de Belevingstafel