In je vrijwilligerswerk kun je in contact komen met dementie. Hoe ga je om met mensen met een dementie? Bij iemand met dementie thuis komen, is een bijzondere taak. Dementie via een virtual reality bril ervaren is heel waardevol in het omgaan met iemand met dementie. De kennis die je opdoet, helpt je om je beter te kunnen inleven. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het makkelijker om met moeilijke situaties om te gaan.

Deze voorlichting is vol. Je kunt je niet meer aanmelden. Wij organiseren de voorlichting in het najaar nog een keer.

Doel en inhoud
Tijdens deze interactieve voorlichting over dementie doe je een virtual reality-ervaring op met de Dementiebril (Into d’mentia).
Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • informatie over het leven met dementie
  • verschillende vormen en stadia van dementie,
  • veel voorkomend gedrag en symptomen.
  • communiceren met iemand met dementie.

Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen die als vrijwilliger te maken heeft met dementie, of geïnteresseerd is in het onderwerp

Tijdsinvestering
2,5 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 12.

Certificaat van deelname
Nee