Jouw eigen grenzen leren (her)kennen en leren hoe je die grens bewaakt. Zodra je je grens weet te herkennen kun je ook leren ‘Nee zeggen’. Veel vrijwilligers hebben moeite met ‘nee’ zeggen, vaak omdat ze graag een goede relatie willen behouden met hun maatje, buddy of vertrouwenspersoon. Maar dat hoeft elkaar niet in de weg te zitten. Door je grenzen kenbaar te maken ontstaat ook duidelijkheid. Zo kun je je vrijwilligerswerk doen onder omstandigheden waar jij en je deelnemer je goed bij voelen.

Doel en inhoud
De vervolgtraining Grenzen stellen (voorheen ‘Nee leren zeggen’) gaat in op vragen als waarom nee zeggen zo ingewikkeld is maar ook wat het jou oplevert. De training bevat een praktijkgedeelte. Je ontdekt waar jouw persoonlijke grenzen liggen en je oefent in het voeren van korte gesprekken met situaties uit de praktijk.

Voor wie?
Deze training is behalve voor vrijwilligers van onze partnerorganisaties ook bedoeld voor deelnemers van de praktijkopleidingen van de Vrijwilligersacademie, die beter willen worden in het stellen van hun grenzen.

Tijdsinvestering
6 uur

  1. di 7 nov 2023 19:00-22:00
  2.  di 14 nov 2023 19:00-22:00

Studiemateriaal
Je ontvangt vooraf aan de training een hand out via de mail; handig om deze bij je te hebben tijdens de bijeenkomsten.

Aantal plaatsen
De training biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers.

Certificaat van deelname
Ja

Aanmelden en informatie
Je kunt je aanmelden via je coördinator van Markant. Meer informatie vind je op de site van de Vrijwilligersacademie.