Leven met dementie gaat niet alleen over de persoon die dementie heeft. Ook de naasten moeten ermee leven. Als onderdeel van deze workshop ervaar je zelf dementie door middel van de virtual reality Dementiebril. En we gaan dieper in op het leven met dementie voor zowel patiënt als de mantelzorgende naaste(n).

Voor deze training zitten we aan het maximale aantal deelnemers. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst door een mail te sturen naar info@markant.org. Of schrijf je in voor de volgende workshop op 21 november.

Heb jij als beroepskracht te maken met mensen met dementie en hun mantelzorgende naaste(n)? Dan is deze workshop een must voor jou. Het is heel waardevol om een kijkje te kunnen nemen in de belevingswereld van iemand met dementie. Maar minstens zo belangrijk is dat je inzicht krijgt in wat dementie betekent voor de mensen om hem of haar heen. Beide leven met dementie, al is dat deels op een andere manier. In deze workshop vergroot je niet alleen je begrip voor, maar ook je kennis over dementie.

Wat we gaan doen:

  • Virtual reality-ervaring met de Dementiebril (Into d’mentia).
  • We dragen kennis over over het leven met dementie: stadia van dementie, behoeftes van beide groepen.
  • Hoe kun je effectief samenwerken met degenen die leven met dementie (patiënt en mantelzorgende naasten).
  • Wat is belangrijk is het communiceren met iemand met dementie.

Voor wie
Voor alle professionals die werkzaam zijn in Amsterdam.

Wanneer
Donderdag 6 juni van 14.00 tot 16.30 uur.

Waar
Markant, Zwanenburgwal 206 (3e verdieping), 1011 JH Amsterdam

Aanmelden
Meedoen kost niets. Vooraf aanmelden is verplicht, want er is maar plek voor 8 deelnemers. Aanmelden kan via onderstaand formulier.