Het Japanse concept van Ba gaat over uitwisselen met elkaar. We denken vaak dat we communiceren met andere mensen via woorden. Bewust of onbewust communiceren we ook zonder woorden. Wat we voelen is ook merkbaar door onze houding en toon bijvoorbeeld. Ba bevat verbale en emotionele communicatie, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Als we ons bewust zijn van dit veld (Ba) kunnen we het gebruiken in onze interactie met elkaar en vooral wanneer je een relatie wilt opbouwen om iemand te ondersteunen. Op deze manier kan je samen een stapje verder komen.

Doel en inhoud
In deze training bespreken en ervaren we wat Ba is en wat bijdraagt aan het creëren van een goede Ba om iemand te ondersteunen. We leren het Ba-veld aanvoelen en hoe we dit in ons voordeel kunnen gebruiken in interactie met elkaar.

Deze training is ontwikkeld is samenwerking met Emiko Tsuyuki, professor aan de Chuo Business School, Chuo Universiteit, Tokio Japan. Zij is gespecialiseerd in ‘Ba’ voor organisaties en teamwerk en gaf eerder een aantal masterclasses op de Vrijwilligersacademie.

Voor wie?
Deze training is voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, ook als er geen basistraining is gevolgd.

Tijdsinvestering
3 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal plaatsen
Deze training biedt plaats aan minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.

Certificaat van deelname
Ja

Aanmelden en informatie
Je kunt je aanmelden via je coördinator van Markant. Meer informatie vind je op de site van de Vrijwilligersacademie.