Als je voor iemand mantelzorgt, dan is het goed te weten dat sommige verzekeraars vergoedingen hebben in de aanvullende verzekering voor een mantelzorgmakelaar, vervangende zorg of cursussen. Maar heb je dat nodig en waar moet je op letten? In deze online voorlichting helpen we je op weg.

Veel mensen zien op tegen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Toch is het een fluitje van een cent. Je kunt via de website of klantenservice van je huidige zorgverzekeraar eenvoudig en zonder opgaaf van reden opzeggen. Dat kan uiterlijk 31 december 2023. Weet je nog niet precies naar welke zorgverzekeraar je wilt overstappen? Je hebt na opzegging tot 1 februari 2024 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Die gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari. 

Overstappen is een vrije keuze. Stap alleen over als je niet tevreden bent of wanneer het je een voordeel oplevert. En dat voordeel zit niet alleen in een lagere premie. Het kan ook een voordeel zijn, wanneer een andere verzekeraar een aanvullende verzekering biedt die beter bij jouw situatie past en daardoor meer oplevert. 

In het basispakket zitten geen vergoedingen voor mantelzorg. Als een zorgverzekeraar een vergoeding heeft voor mantelzorg, dan zit dat in de aanvullende verzekeringen. Iedere zorgverzekeraar stelt het pakket aan aanvullende verzekeringen zelf samen. Daarom zit er veel verschil in het aanbod. Zowel in wát er wordt aangeboden, als in de hoogte van de vergoeding. Het is dus zaak dat je goed uitzoekt welke verzekering jou het meest oplevert.

In deze online voorlichting vertellen we welke vergoedingen zorgverzekeraars kunnen bieden op het gebied van mantelzorgondersteuning. En wanneer het wel of niet nuttig is om deze vergoedingen in je pakket te hebben. Met deze informatie kun je gerichter op zoek naar een zorgverzekering die bij jouw (mantelzorg)situatie past.

Wanneer
Woensdag 13 december van 19.30 tot 20.30 uur.

Online
We geven deze voorlichting online via Teams. Je kunt deze dus thuis via je desktop, laptop, tablet of telefoon volgen. Je hebt hier het programma Teams voor nodig. Na aanmelden krijg je een bevestiging en de link voor deelname.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is verplicht, want anders kunnen we je de link niet toesturen. Aanmelden kan met onderstaand formulier.