Deze film biedt je een unieke inkijk in een gezin dat te maken krijgen met grote uitdagingen. Over de veerkracht en levenslust van een gezin waarin de zoon zwaar gehandicapt is. Maar net zo goed een gezin zijn dat lijkt op vele anderen. Over wat het betekent ouder te zijn. Wat het betekent zus te zijn, of broer. Over wat het betekent om familie te zijn.

Zoon Jons is zwaar gehandicapt. Het stormt in zijn hoofd. Als hij nog maar zeven is nemen zijn ouders de bijna onmogelijke beslissing om hem in een instelling te laten wonen. Ook daarna gaat het gezinsleven, in een andere vorm, door. Jons is inmiddels in de twintig. Zijn moeder is actrice en maakte een theatervoorstelling over die onmogelijke beslissing. Dankzij home video’s en foto’s uit het familiearchief en scènes uit de theatervoorstelling zijn we deelgenoot van de worstelingen van het gezin.

Een film van Ange Wieberdink.

Waar en wanneer te zien
Vrijdag 24 november om 20.30 uur op NPO2 Extra. Een week na de uitzending is de film ook te zien via NOP Start.

NPO 2 Extra is een digitaal themakanaal van de NPO. Het zendt 24 uur per dag televisieprogramma’s uit over kunst en cultuur. De zender is via digitale televisie en internet te ontvangen.