Op donderdag 17 oktober organiseert Markant een moreel beraad over de samenwerking met naasten binnen de GGZ. Welke dilemma’s kom je tegen bij de samenwerking met cliënten en naasten?

Bij triadisch werken staat de samenwerking tussen beroepskracht, cliënten en naasten centraal. Hoe geef je vorm aan die relatie tussen cliënt, hulpverlener en familie? 

In dit Moreel beraad gaan we in op de dilemma’s die zich in de praktijk voordoen bij triadisch werken. Op basis van een casus uit de praktijk verkennen we dilemma’s en wegen we de waardes van alle betrokkenen af. Zo zoeken we naar een antwoord op de vraag wat in die specifieke situatie goede zorg is. 

Programma 

  • Opening en introductie
  • Moreel beraad 
  • Nabespreking 
  • Afsluiting 

Iedere situatie is anders en vraagt een andere manier van kijken om meer balans te brengen tussen de zorgvrager, de mantelzorger en de hulpverlener. Het gaat erom dat er evenwicht in de triade komt. Daarvoor ie het goed om met meerdere mensen hiernaar te kijken.” 

Wanneer
Donderdag 17 oktober van 14.30 tot 17.00 uur 

Waar  
Markant, centrum voor mantelzorg, Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam 

Voor wie
Deze bijeenkomst is voor iedereen die beroepsmatig te maken krijgt met mantelzorgers van zorgvragers met dementie, bijvoorbeeld wijkverpleegkundigen, behandelaars, casemanagers, buurtteammedewerkers of ambulant begeleiders. 

Aanmelden
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Meld je wel vooraf aan voor deze bijeenkomst, want het aantal plekken is beperkt. Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Aanmelden activiteit Moreel beraad 17 oktober 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Wil je Mantelzorgnieuws ontvangen? Ben je nog geen abonnee?
Maandelijkse nieuwsbrief voor mantelzorgers en beroepskrachten in Amsterdam e.o.