In het contact merk je misschien dat iemand behoefte heeft om met jou de buurt te gaan verkennen, meer uit een week te halen, misschien ook wel nieuwe mensen te ontmoeten en meer dingen te doen. Hoe pak je dat aan en waar begin je? Hoe kom je er bijvoorbeeld achter wat iemand leuk zou vinden om te doen na een moeilijke periode? Wat helpt om de interesses, talenten en vaardigheden van je maatje in kaart te brengen en er samen iets mee te doen?

In deze training krijg je als vrijwilliger handvatten en inspiratie om je deelnemer beter te leren kennen, beter te kunnen ondersteunen in het vergroten van haar/zijn leefwereld. Je ontdekt wat helpend zou kunnen zijn in het vinden van de interesses, talenten en vaardigheden van je maatje.

Doel en inhoud
Tijdens deze training krijg je als vrijwilliger handvatten mee, oefen je motiverende en activerende gespreksvoering en doe je inspiratie op om je maatje beter te leren kennen en te helpen in zijn of haar zoektocht naar nieuwe mogelijkheden.

Voor wie?
Vrijwilligers die interesse in het onderwerp hebben en een van de basistrainingen bij de Vrijwilligersacademie hebben gevolgd.

Tijdsinvestering
3 uur

Studiemateriaal
Je ontvangt na afloop van de training via de mail een hand-out.

Aantal plaatsen
De training biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers.

Certificaat van deelname
Ja

Bijzonderheden
Voorwaarde om mee te doen aan deze online bijeenkomst, is dat je met zowel beeld als geluid aanwezig bent. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze informatiepagina over trainingen in Zoom.

Aanmelden en informatie
Je kunt je via je coördinator van Markant aanmelden. Meer informatie vind je op de website van de Vrijwilligersacademie.