Zorg je langdurig voor een familielid, vriend(in) of andere naaste? Dan is de kans groot dat je extra kosten maakt voor de zorg die je geeft. Denk aan autokosten, parkeergeld, kosten voor het doen van de was. Als mantelzorger kun je aanspraak maken op een aantal vergoedingen of regelingen. Daarover geven we in deze themabijeenkomst uitleg. Daarnaast komt aan de orde wanneer een persoonsgebonden budget (pgb) interessant voor je kan zijn.

Je krijgt uitleg over de voorwaarden van alle regelingen voor mantelzorgers en Amsterdammers met weinig geld. Bijvoorbeeld hoeveel inkomen, spaargeld en waardevolle spullen iemand mag hebben. Kijk voor een overzicht van alle regelingen op amsterdam.nl/pakjekans.

Onderwerpen themabijeenkomst:

  • Wanneer ben je een mantelzorger? En wanneer vrijwilliger?
  • Hoe wordt de zorg gefinancierd?
  • Welke financiële mogelijkheden zijn er voor mantelzorgers?
  • Welke regelingen kent Amsterdam in het algemeen voor Amsterdammers met weinig geld?

Wanneer   Donderdag 15 december van 19.00 tot 20.30 uur

Waar   Online via Teams

Voor wie   Voor mantelzorgers.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Centrum. Woon je in een ander stadsdeel, dan kun je je wel aanmelden, maar bij grote belangstelling hebben mantelzorgers uit Centrum voorrang bij inschrijving.

Kosten    Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan.

Wat heb je nodig om mee te doen?
Deze voorlichting is online. Je hebt hiervoor een computer, laptop of smartphone nodig. Na aanmelding ontvang je een instructie voor het downloaden van Teams en een link voor deelname. Kom je er niet uit? Dan kunnen wij je er telefonisch bij helpen.

Aanmelden  Meld je aan via onderstaand formulier. Vragen? Bel ons op (020) 886 88 00.