De trainingen Psychiatrie en contact werken vanuit een thema zoals depressie, angst of zoals deze keer, over verslaving.

Doel en inhoud
Het fenomeen verslaving heeft zich stevig genesteld in onze samenleving. Ook in onze woordenschat. Misschien noem je jezelf verslaafd omdat je niet van chocola kan afblijven. Of omdat je tegen beter weten in een sigaret opsteekt. Mogelijk noemt je maatje zichzelf een ‘verslaafde’.
In deze training onderzoeken we meer de relationele betekenis van verslaving. Wat zijn de oorzaken en welke gevolgen hebben middelengebruik en andere vormen van verslaving voor de gebruiker en anderen. Ook onderzoeken we met elkaar wat helpend is in het contact. Dat doen we ook met gespreksoefeningen en daarin maken we gebruik van een specifiek contactmodel.

De training wordt verzorgd door Merel de Vries en Herman Pasveer. Merel is een ervaringsdeskundige en Herman een trainer met veel ervaring.

Voor wie?
Deze vervolgtraining is bedoeld voor vrijwilligers die al een basistraining hebben gevolgd en die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

Tijdsinvestering
3 uur

Studiemateriaal
Aan het einde van de training ontvang je een map met trainingsmateriaal.

Aantal plaatsen
De training biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers.

Certificaat van deelname
Ja

Aanmelden en informatie
Je kunt je aanmelden via je coördinator van Markant. Meer informatie vind je op de site van de Vrijwilligersacademie.