Hoe gaan we als stad en als samenleving voor de oudere en soms kwetsbare Amsterdammers zorgen? Daarover gaat het Stadsgesprek, georganiseerd door het Kennisnetwerk Amsterdam. Markant is een van de sprekers.

Steeds meer Amsterdammers worden steeds ouder; de zogeheten dubbele vergrijzing. Volgens O&S is het aantal 85-plussers in 2050 verdrievoudigd ten opzichte van nu. Ook stijgt het aantal alleenwonende Amsterdammers en daalt het aantal Amsterdammers dat in een verpleeg- of verzorgingstehuis woont. Hoe gaan we als stad en als samenleving voor deze oudere en soms kwetsbare Amsterdammers zorgen? De personeelstekorten in de zorg zijn nu al enorm en lopen alleen maar op.

Vanuit verschillende perspectieven wordt tijdens Stadsgesprek Toekomst van ouderen in Amsterdam op zoek gegaan naar mogelijke antwoorden. Jaap-Willem de Wit (eindverantwoordelijk wijkzorg bij Amstelring) komt vertellen over de zorginnovaties waarmee zij bezig zijn. Rosa Kreiter (Markant) brengt het perspectief van de mantelzorger in en Alexander Regeling (Humanitas) dat van de vrijwilliger.

Wanneer
Donderdag 11 juli van 16.00 – 17.30 uur

Waar
Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26 in Oost.

Aanmelden