Deze bijeenkomst wordt georganiseer door Cliëntenbelang en is voor werkende mantelouders, broers en zussen van een zorgintensief kind. Wat betekent het hebben van een zorgintensief kind bijvoorbeeld voor de gezinsleden en het gezin geheel? De informatie en ervaringen van de deelnemers wordt gebruikt voor een advies of manifest met concrete aanbevelingen voor de gemeente Amsterdam om het mantelzorgbeleid te verbeteren.

Aanleiding
Aanleiding voor deze bijeenkomst was de theatervoorstelling ‘Broos’ op 26 juni jl.. De voorstelling was ‘precies goed (spot on)’, zo vertelden de aanwezige mantelouders. Ze voelden herkenning en erkenning voor zichzelf, omdat ze zich vaak alleen voelen in hun strijd of worsteling. Het is voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen hoe het is om een zorgintensief kind te te hebben.

Ouders van jonge en ook volwassen kinderen zien weinig verandering als het gaat om zorg en ondersteuning voor hen in de afgelopen decennia. ‘Hoe gaat het met jou?’ Die vraag krijgen ze bijna nooit.

Aanmelden
Ga voor meer informatie naar de website van Cliëntenbelang.